EKSPO FAKTORİNG A.Ş.
2021 FAALİYET RAPORU
GELENEKSEL İLE
YENİLİKÇİLİĞİN
MÜKEMMEL UYUMU
EKSPO FAKTORİNG
2021 FAALİYET RAPORU

Kurucularının bankacılık sektöründeki engin deneyimlerinin üzerine inşa edilen Ekspo Faktoring, bayrağı devralan ikinci kuşakla birlikte geleneksel değerlerini koruyarak yenilikçi bakış açısını şirketin tüm iş süreçlerine entegre etmiştir. Hayatımızın her alanında hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığı günümüz dünyasında, geleneksel ile yenilikçiliği uyumlu ve dengeli bir şekilde bir araya getirmeyi başarması Şirket’e önemli bir üstünlük sağlamıştır. Ekspo Faktoring bu yaklaşımı sayesinde, müşteri beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik olarak etkin çözümler üretmekte, değişen ihtiyaçlara hızlı bir şekilde cevap verebilmektedir.

Gürbüz Tümay
Onursal Başkan

Murat Tümay
Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür

2021 CİROSU

1,8 MİLYAR TL

Ekspo Faktoring, 2021 yıl sonu itibarıyla 457,2 milyon TL aktif büyüklüğe, 1,8 milyar TL ciroya ve 60,8 milyon TL vergi öncesi kâra ulaşmıştır.

ÖZ KAYNAK

236,8 MİLYON TL

Başarısını istikrarlı bir şekilde sürdüren Ekspo Faktoring’in öz kaynakları yüzde 22,5’lik büyümeyle 236,8 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

DIŞ TİCARET FİNANSMANINA DESTEK

56,7 MİLYON ABD DOLARI

Ekspo Faktoring, 2021 yılında farklı sektörlerden firmalara 49,6 milyon ABD doları ihracat, 7,1 milyon ABD doları ithalat finansmanı desteği vermiştir.

AKTİF BÜYÜKLÜK

457,2 MİLYON TL

Ekspo Faktoring, tüm dünyayı etkisi altına alan zorlu pandemi koşullarına rağmen 2021 yılında sergilediği istikrarlı performansını Türkiye’nin kalkınmasına yön verecek şekilde gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.